Окружний адміністративний суд міста Києва завершив розгляд справи за позовом Станіслава Батрина до Кабінету Міністрів України щодо прожиткового мінімуму на 2019 рік. Про це повідомляється на сайті судової установи.

Позивач у своєму звернені заявив, що прожитковий мінімум у розмірі 1218 гривень, який встановлено Урядом, не відповідає критеріям сучасного рівня життя українців. Він вважає, що прожитковий мінімум має бути на рівні близько 5-7 тисяч гривень.

Зазначається, Суд визнав протиправними дії Кабінету Міністрів України із встановлення прожиткового мінімуму на 2019 рік без проведення науково-громадської експертизи сформованих набору продуктів харчування, продовольчих продуктів і послуг. Також суд визнав протиправними дії Уряду із розробки та схвалення проекту Закону України «Про Державний бюджет на 2019 рік» від 15.09.2019 №9000, його подання до Верховної Ради України із порушенням порядку встановлення розміру прожиткового мінімуму та інших соціальних стандартів і гарантій.

У своєму рішенні Окружний адміністративний суд міста Києва зобов’язав Кабінет Міністрів України встановити прожитковий мінімум відповідно до положень Законів України “Про прожитковий мінімум” та “Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії.

Нагадаємо, мінера столичного метро засудили на 6 років

Читайте також:

В Києві вперше винесли вирок за домашнє насильство

Злодюжку, який напав на вагітну жінку, засуджено до 8 років