Печерський районний суд міста Києва скасував арешт з нерухомості, рахунків і цінних паперів компанії “Ексельсіор”, яка фігурує у справі екс-міністра доходів і зборів президенства Януковича Олександра Клименка.

Про це йдеться в судовій ухвалі від 2 вересня, пише Слідство.інфо

Слідство вважає, що компанію використовували для відмивання коштів, одержаних злочинним шляхом.

Суд скасував арешт земельних ділянок, площею близько одного гектара, двох будинків і недобудови в елітному селищі Козин під Києвом, а також трьох квартир у Києві й Донецьку, двох нежитлових приміщень і дев’яти машиномісць. Крім того, зняв арешт із майже сотні рахунків та цінних паперів на банківських рахунках.

Майно арештували в липні цього року й передали в управління Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

За даними слідства, у 2012-13-х, перебуваючи у складі очолюваної Віктором Януковичем злочинної організації, Клименко заволодів 3,1 млрд грн державного бюджету. Гроші отримав шляхом незаконного відшкодування з бюджету ПДВ на рахунки 3-х фіктивних підприємств.

Щоб затягнути та зірвати судовий процес, адвокати підозрюваного вкотре самоусунулись і жодного разу не з’явились на судове засідання для захисту інтересів свого клієнта, також повідомили у відомстві.

Олександр Клименко був міністром доходів і зборів із грудня 2012-го по лютий 2014 року. Після утечі Віктора Януковича в лютому 2014-го залишив Україну.

ЗМІ показали відео, на якому Клименко тікає разом із екс-генпрокурором Віктором Пшонкою.