Шостий апеляційній суд скасував рішення Окружного суду Києва щодо можливого втручання депутата Сергія Лещенка та НАБУ у президентські вибори США 2016 року. Тобто закрив справу.

Про це Лещенко повідомив у відеозверненні, яке записав після засідання.

“Я більше не є “ворогом Дональда Трампа”, заявив депутат.

Окрім закриття справи, суд також відмовився задовольнити позов депутата від БПП Борислава Розенблата проти Лещенка та НАБУ в частині викриття Манафорта у чорній бухгалтерії “Партії регіонів”. Пол Манафорт, американський політтехног, працював на Януковича і “Партію регіонів”.

На думку Лещенка, справа про його втручання у вибори США була вигідна генеральному прокурору Юрію Луценку. У такий спосіб Луценко намагався довести свою “корисність” для президента США Дональда Трампа в Україні.

“Чекаю, коли генпрокурор Юрій Луценко подзвонить Руді Джуліані та повідомить нові обставини у справі, яку він так старанно клепав для збереження себе на посаді”, сказав Лещенко.

Наприкінці 2018 Окружний адмінсуд Києва визнав Лещенка і НАБУ винними у розголошенні інформації щодо американського політтехнолога Пола Манафорта. Позов подавав Розенблат. Також нардеп оприлюднив аудіозапис, на якому нібито людина з голосом директора НАБУ Артема Ситника розповідає, що допомагала на виборах опонентці Трампа Гілларі Клінтон.