Роботу Національної суспільної телерадіокомпанії України заблоковано, на рахунки “Суспільного” накладений арешт. Про це повідомляє “Хрещатик.news” з посиланням на офіціальний сайт “Суспільного мовника”.

“Постановами Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України від 18 лютого 2020 року та від 20 лютого 2020 року №61321781 було накладено арешт на кошти, що є на рахунках Суспільного мовника”, – повідомляють журналісти медіа компанії.

Телерадіокомпанія заборгувала акціонерному товариству “Євроньюз” 10 млн 591 тис. 224 євро 48 центів (до суми боргу додається також судовий збір – це 73 080 грн. Проте у “Суспільному” наголошують, що канал успадкував від колишньої державної Національної телекомпанії України, яка почала співпрацювати з “Євроньюз” у 2010 році, а згодом припинила своє існування. Перестали й сплачуватись з бюджету держави кошти, зазначені в ліцензійних договорах про створення україномовної версії «Євроньюз». “Суспільного мовника” на час укладення договорів не існувало, проте телерадіокомпанія стала спадкоємцем НТУ.

“Наразі арешт рахунків уже унеможливив підготовку до трансляції Олімпіади-2020, блокує забезпечення участі України в Євробаченні-2020, зупинив запуск нових проєктів Суспільного, зокрема запуск нової суспільної студії в ефірі телеканалу UA: ПЕРШИЙ. Найближчим часом арешт також призведе до повної зупинки діяльності телерадіокомпанії”, – зазначають у “Суспільному”.

В “Мовнику” наголошують, що вже неодноразово звертались до влади з проханням погасити борг за рахунок бюджету.

Читайте також:

Країна глухих: як здорові люди наживаються на майні Товариства глухих

Киянка отримала Оскар-2020 за найкращу документальну короткометражку

Перевір себе: завтра читатимуть Всеукраїнський радіодиктант