Шевченківський райсуд Києва залишив під вартою голову донецької катівні «Ізоляція» Дениса Куліковського.

Про це пише «Дзеркало тижня».

Куліковський перебуватиме у СІЗО до 2 лютого.

«Клопотання старшого слідчого… ДСУ СБУ, погоджене з прокурором Офісу генпрокурора про продовження терміну застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задовольнити», – зазначено у ухвалі суду від 29 грудня 2021 року.

Відповідно до рішення суду, арешт Куліковського є безальтернативним. У визначенні імені підозрюваного немає. Проте інформагентство, посилаючись на джерела у правоохоронних органах, пише, що йдеться про главу підпільної в’язниці «Ізоляція».

Контррозвідники СБУ затримали Куліковського у Києві о 2.30 ночі вівторка, 9 листопада минулого року. У розробці оперативників колишній керівник донецької катівні перебував понад рік. Також правоохоронці встановили особи 45 катів «Ізоляції», справи щодо восьми підозрюваних направлені до суду.

Сам Куліковський у суді визнав провину та повідомив, що шкодує про скоєне. Ймовірно, підозрюваний у воєнних злочинах розраховує на пом’якшення покарання.

В «Ізоляції» людей катували електрострумом через статеві органи, забивали у трунах, морили голодом, ґвалтували, ламали кістки, імітували розстріл, змушували тяжко працювати та використовували інші тортури.