З 7 листопада буде обмежено в’їзд  в столицю вантажних автомобілів з масою понад 4,5 тони у години пік. Тобто не впускатимуть вантажівки з 07:00 до 10:00 ранку та з 17:00 до 20:00 вечора. Впроваджувати зміни почнуть на в’їзді зі сторони Житомира, а згодом і на інших трасах.

Правовою підставою для цього є рішення Київської міською ради від 22.05.2013 № 340/9397 «Про деякі заходи щодо впорядкування руху вантажних автомобілів у м. Києві». Повідомляє пресслужба КМДА.

«Мова йде про те, що в години пік – вечір та ранок, – ми будемо обмежувати в’їзд: тобто фури будуть паркуватися на під’їздах до Києва, щоб це не утворювало проблем для міста. Як тільки міський транспорт доїде на роботу, ми почнемо пускати фури», – розповів начальник Управління патрульної поліції в м. Києві Юрій Зозуля.

«Таке рішення не лише дозволить покращити екологічну ситуацію в Києві, а й забезпечить розвантаження дорожньої мережі, створить додатковий простір для руху пасажирського транспорту, підвищить рівень пропускної спроможності вулиць та доріг столиці. Окрім того, це допоможе мінімізувати виникнення заторів, особливо з погіршенням погодних умов, а також покращити рівень регулярності пасажирських перевезень», – зазначив заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури – начальник управління (інспекції) з паркування Дмитро Рахматуллін.

Нагадаємо, міст Метро відремонтовано, рух відновлено повністю

Читайте також:

Пішохідний міст на розі Комарова і Василенка закривають на ремонт

Кличко пояснив подорожчання Шулявського мосту