Всім працівникам “Київпастрансу”, які втратять місце роботи у зв’язку з переходом на автоматизовану систему оплати, буде запропоновано альтернативний варіант позиції в компанії.

“Кожному кондуктору ми протягом року пропонували і пропонуємо альтернативні і відповідні освітнього та кваліфікаційного рівня позиції в компанії, і не тільки в нашій, але і в суміжних, що стосуються транспортної сфери, прикладом, в “Київтранспарксервіс” та інших. Рік цим питанням у нас професійно займається підрозділ Навчально-курсовий комбінат, на який покладено відповідальність за якісну перепідготовку всіх бажаючих колег освоїти нову професію, наприклад, водія або контролера”, – заявив гендиректор “Київпастранс” Дмитро Левченко.

Якщо людина вирішить звільнитися, то йому виплатять вихідну допомогу відповідно до законодавства.

Раніше повідомлялося, що з 1 жовтня в громадському транспорті не буде кондукторів.

З 1 листопада 2019 року громадський транспорт столиці повністю переходить на автоматизовану систему оплати проїзду. Оплатити проїзд можна буде тільки по безналу з допомогою Єдиного електронного квитка, картки киянина або карти метро. Перевіряти оплату контролери будуть за допомогою спеціального приладу інспекції.