Голосіївський суд Києва звільнив адвоката від кримінальної відповідальності за залишення збитого пішохода в небезпеці.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу від 22 липня.

1 березня 2019 року о 23:40 год. адвокат рухався автомобілем по Голосіївському проспекту зі швидкістю 75-80 км/год, яка перевищувала максимально дозволену на даній ділянці 50 км/год. У цей час проїзну частину проспекту в непередбаченому місці перетинав пішохід, який рухався в темпі бігу та наближався до тракторії руху машини. Водій скоїв наїзд на пішохода, після чого зупинився на декілька секунд та, не виходячи з салону, поїхав далі, ухилившись від надання допомоги постраждалому. Пішохід від травм помер на місці.

Водія звинуватили за ч. 1 ст. 135 КК України у завідомому залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані, якщо той, хто залишив без допомоги, сам призвів потерпілого до такого становища.

Потерпілі подали заяви про звільнення водія від кримінальної відповідальності у зв’язку з примиренням і тим, що обвинувачений повністю відшкодував завдані збитки. Прокурор не заперечував.

Суд погодився, беручи до уваги, що чоловік вперше вчинив необережний нетяжкий злочин, примирився з потерпілими та відшкодував збитки.

У 2019 році суд призначав автотехнічну експертизу, щоб з’ясувати, чи міг водій уникнути наїзду на пішохода і хто з них порушив правила дорожнього руху.

Водій працює адвокатом в АО «Дніпровська колегія адвокатів міста Києва».