Шевченківський суд Києва покарав жінку, яка працюючи вчителькою, застосувала насильство до учня.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 8 липня.І

Інцидент трапився 19 березня 2021 в школі І-ІІІ ступенів № 58. Класний керівник 1-А класу звернула увагу на учня, який перебуває на інклюзивній формі навчання у зв’язку з особливими освітніми потребами. За інформацією ЗМІ, дитина мала розлади аутистичного спектру.

Хлопчик у вільний від навчання час лежав на диванчику і животом до низу, чим і привернув до себе увагу.

Вчителька вдарила школяра долонею по обличчю. Малолітній злякався та встав із дивану, став рукою прикривати своє обличчя. Жінка, незважаючи на те, що за її агресивними діями спостерігають інші учні, підійшла до дитини, взяла за руку та почала смикати. Обвинувачена завдала учню два удари по спині і тазу, почала його штовхати, силоміць садити на стілець. Хлопчик заплакав та, вирвавшись, втік до вікна класу. Однак вчителька підійшла до нього та не менше двох разів вдарила по рукам.

Таким чином, вчителька умисно завдала учню побоїв, які завдали фізичного болю, але не спричинили тілесних ушкоджень, тобто вчинила кримінальний проступок, передбачений ч. 1 ст.126 КК України.

Справу розглянули спрощено – в одне засідання і за відсутності обвинуваченої в залі суду.

Жінка не оспорювала обставини справи і визнала свою винуватість.

Пом’якшуючою обставиною вважається визнання вини і щире каяття. Обтяжуючою – скоєння кримінального проступку щодо малолітньої дитини.

Суд призначив покарання – 200 годин громадських робіт.

Сьогодні засуджена в школі більше не працює і є офіційно безробітна.