На вершину головної ялинки України на Софійській площі встановлять іграшку у вигляді планети із зіркою над нею. Окраса буде присвячена одному з головних християнських свят – Різдву Христову.

Про це у коментарі OBOZREVATEL розповів президент компанії Folk Ukraine, яка відповідає за організацію новорічних свят, Ігор Добруцький. За його словами, над створенням іграшки вже працюють майстри.

“На вершині буде встановлена планета, а на ній – Віфлеємська зірка. Саме вона вказала шлях трьом мудрецям до місця народження Ісуса Христа… Зірка зараз перебуває в цеху і буде готова до завтрашнього дня (11 грудня)”, – уточнив Добруцький .

Крім того, за його словами, серед прикрас буде ще близько 30 таких планет, а біля самої ялинки встановлять таблички з QR-кодом. Навівши камеру телефону, можна буде прочитати біблійну історію про народження Христа українською та англійською мовами.

“Наша локація, можна сказати, буде однією з найбільших у Європі, а то й у світі – ні в кого немає такого вертепу… Також відвідувачів нашої локації чекає багато приємних речей та сюрпризів. Навколо пам’ятника Богдану Хмельницькому буде ковзанка – діти до 18 років безкоштовно зможуть отримати ковзани та час, щоб покататися. Але вони повинні будуть сказати – чому саме тут встановлено пам’ятник гетьману, в якому році його створили та інші питання про історію монумента”, – резюмував Добруцький.