У США перейменували в міжнародній базі офіційну назву столиці України з “Kiev” на “Kyiv”. Остаточні зміни внесуть 17 червня.

Рішення ухвалили у відповідь на звернення посла України в США Валерія Чалого. Воно було одноголосним, повідомляють на сторінці Посольства України в США на Facebook.

“Це рішення є надзвичайно важливим і дає поштовх, щоб виправити офіційну назву столиці України і за межами США, зокрема на міжнародних рейсах і в іноземних аеропортах у всьому світі. Міжнародні організації посилаються саме на офіційні назви з бази Ради з географічних назв США”, – відзначили в посольстві.

У Росії вже відреагували на зміну назви Києва, назвавши його українізацією. Новина про рішення США з’явилася в топах головних ЗМІ Росії, таких як “Газета.ру”, “Лента.ру”, РІА Новини та інших.

У Палаті представників Конгресу США з’явився законопроект, який передбачає посилення підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, розширення оборонної допомоги та надання нашій державі статусу головного військово-політичного союзника США поза НАТО.