Президент України Володимир Зеленський 30 серпня 2021 року офіційно відправиться з візитом до Вашингтона на зустріч з главою Білого дому Джо Байденом. Запрошення українського глави держави свідчить про те, що США надають рішучу підтримку Києва в боротьбі з агресією Москви у вигляді окупації Криму і Донбасу.

Про це заявила офіційна представниця Держдепу Джен Псакі, пише “Главред”.

У її заяві, опублікованій на сайті Білого дому, зазначено, що президент США Джо Байден з нетерпінням очікує на перемовини з президентом України Володимиром Зеленським. Візит українського гаранта підтвердить непохитну підтримку Києва у протистоянні російській агресії.

“Президент Байден з нетерпінням очікує на можливість вітати президента України Володимира Зеленського в Білому домі 30 серпня 2021 року. Візит підтвердить непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України перед викликом триваючої агресії Росії на Донбасі і у Криму”, – наголошується у повідомленні.

Також зазначено що, поїздка Зеленського продемонструє підтримку США подальшої співпраці з Україною у сферах енергетичної безпеки та боротьби з корупцією.