Національна поліція України демонструє свою ефективність і оперативно розкриває як звичайні, так і резонансні злочини. На особливу оцінку, зокрема, заслуговує робота столичної поліції.

Як відомо, 5 березня по вул. Флоренції в Дніпровському районі Києва просто в машині був застрелений колишній власник ювелірної фірми ТОВ “ЮВК-Агат” Сергій Кисельов.

За даними ексзаступника генпрокурора Давида Сакварелідзе, Сергій Кисельов був одним із фігурантів у справі “діамантових прокурорів” діаманти його фірми були знайдені в обвинуваченого в корупції ексзаступника прокурора Київської області Олександра Корнійця. Однак у Гепрокуратурі цієї інформації не підтвердили.

Завдяки оперативним діям столичної поліції злочин було розкрито за максимально стислі терміни. Вже через кілька тижнів розслідування правоохоронці змогли вийти на злочинну групу з трьох осіб, які обґрунтовано підозрюються в скоєнні злочину. І 13 квітня працівниками карного розшуку Києва за підтримки спецпідрозділу КОРД злочинців затримали під час спроби скоєння ще одного злочину.

З авто затриманих було вилучено гранату. Пізніше було проведено низку обшуків за місцем проживання, де вилучили ще 6 гранат, 2 пістолети ПМ, приблизно тисячу патронів і вибухівку.

За даними столичної прокуратури, серед трьох затриманих двоє колишніх співробітників правоохоронних органів.

Їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або довічне ув’язнення.

Зазначимо, що дружина вбитого ювеліра Ліна Кисельова подякувала поліцейським не лише за виконану роботу з пошуку та затримання злочинців, а й за моральну та психологічну допомогу. Зокрема, окремі слова подяки вона висловила слідчому з особливо важливих справ Ігорю Коробову, заступнику начальника УКР Дмитру Чебану, а також Худякову Євгену. За її словами, ще під час першого спілкування з оперативниками вона дізналася, що таке “Українська Поліція з Людським Обличчям”.

“Вони поводилися не лише як Професіонали, але й як Офіцери та Чоловіки з великої літери”, сказала Ліна Кисельова.

Також вона наголосила, що “не отримувала жодних натяків, пропозицій та інших дій про подяку в розслідуванні цього вбивства”.

Дружина загиблого окремо вдячна тим, хто безпосередньо керував операцією: начальнику Кримінальної поліції Стрижаку Віталію, начальнику УТОС, начальнику ОУТЗ, начальнику ППОП Цикалюку Руслану, а також начальнику КОРД Даценку Сергію.