Личаківський районний суд Львова у четвер, 23 червня, у закритому режимі розпочав попереднє засідання у справі щодо обвинувачення народного депутата України Віктора Медведчука у державній зраді та замаху на розкрадання національних цінностей.

Про це пише “Дзеркало тижня”.

“Личаківський райсуд Львова наразі проводить попереднє засідання у справі Медведчука”, – повідомило агентство “Інтерфакс-Україна” з посиланням Офіс генерального прокурора.

Згідно з процедурою, на попередньому слуханні суд має визначитись із призначенням розгляду справи до слухання по суті.

Обвинувачувальний акт щодо Віктора Медведчука у справі про державну зраду та замах на розграбування національних цінностей передали до суду 2 червня. Медведчука обвинувачують у тому, що спільно з іншим народним депутатом України від “ОПЗЖ”, який перебуває в розшуку, а також посадовими особами РФ чинили замах на розграбування національних цінностей, – ідеться про незаконний видобуток нафти й газу в шельфі Чорного моря в районі АР Крим.

За словами генпрокурора Ірини Венедіктової, слідство зібрало значні докази провини Медведчука у справі про держзраду та замах на розграбування національних цінностей. Інші справи стосовно нього ще розслідують.