23 липня на 50-й округ у Покровську Донецької області вилітав зведений загін спецпризначенців. Правоохоронці дісталися міста гелікоптером. Там протестували місцеві жителі через підозру у фальсифікації виборів.

В окрузі за мандат розгорнулася боротьба між мером Покровська Русланом Требушкіним від “Опозиційного блоку” і самовисуванцем Андрієм Аксьоновим, міським головою Добропілля. Окружна виборча комісія час від часу оголошувала технічну перерву. Активісти звинувачували її у саботажі підрахунку голосів. Почали акції протесту приходили до будівлі комісії з шинами і наметами. За даними Центральної виборчої комісії, Требушкін набрав 30,52% голосів, Аксьонов 29,72%.

Напередодні вертоліт із спецзагоном поліцейських із Києва вилітав до окружної комісії №64 до міста Коростень на Житомирщині. Поліція отримала повідомлення про групи “молодиків спортивної статури”, які намагаються пройти до окружної комісії. На окрузі виграв самовисуванець, чинний нардеп Володимир Арешонков. Набрав 27,63%. Обійшов кандидата від “Слуги народу” В’ячеслава Сігачова та нардепа з “Народного фронту”, самовисуванця Сергія Пашинського.

Окружна виборча комісія №105 у місті Щастя на Луганщині перераховує голоси. Там балотувався брат одного з лідерів партії “Опозиційна платформа За життя” Віктора Медведчука Сергій. Один із членів ОВК заявив про можливе порушення з боку голови комісії. Розповів поліції, що на сайті ЦВК уже розміщено результати голосування. Утім, за його словами, ніхто на виборчих дільницях протоколів не опрацьовував. Поліція задіяла 45 правоохоронців для охорони, а комісія почала перерахунок.