У ЗМІ з`явились повідомлення, що у столичній лікарні швидкої допомоги виявили спалах COVID 19. Керівництво КМКЛ ШМД на своєму офіційному сайті зробило заяву з цього приводу. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

За словами керівництва медзакладу, для хворих на коронавірус у лікарні існує окрема зона.

«Щодо інформації деяких ЗМІ про нібито епідемію COVID 19 у Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги (КМКЛ ШМД).

Керівництво лікарні має заявити наступне:

В лікарню поступають хворі з різними діагнозами. Буває, що тестування пацієнтів на наявність коронавірусної інфекції дає позитивний результат. Для таких хворих у ЛШМД створено окрему зону, де їх лікують за діагнозом, який став причиною направлення в КМКЛ ШМД, після чого за першої ж можливості у стані здоров’я пацієнта перенаправляють в профільний інфекційний медичний заклад.

У випадках необхідності надання ургентної допомоги ризик того, що пацієнт є носієм коронавірусної інфекції, звісно є, і лікарі добре усвідомлюють це. Там, де ризик зараження дуже високий, медичні працівники згідно зі світовими стандартами забезпечені всім необхідним для мінімізації зараження», – йдеться в заяві.

Також йдеться про те, що наразі четверо медпрацівників мають діагноз «коронавірусна інфекція». Двоє з них знаходяться в Олександрівський лікарні (лікар-кардіолог і санітарка), ще двоє працівників лікарні госпіталізовані за місцем проживання у Чернігівській області.

Ще 16 працівників лікарні, що працюють у відділеннях травматології, політравми і кардіології знаходяться в самоізоляції. У декого підтверджено COVID 19 але на сьогоднішній день без клінічних проявів.

Зазначається, що відділення кардіології, де стався спалах хвороби наразі зачинено, в ньому проведені заходи з санітарної дезінфекції.

«Вчора у лікарні була проведена перевірка з боку епідеміологічних служб. Фахівці-епідеміологи високо оцінили рівень організації роботи лікарні по протистоянню можливому розповсюдженню COVID 19 та надали свої рекомендації.

Тестування працівників лікарні проводиться згідно показів та без обмежень як експрес-тестами, так і ПЦР-діагностикою. Будь-який медичний працівник, що має характерні для COVID 19 симптоми чи контактував з пацієнтом та колегою, у яких підтверджено вірус, може здати аналіз у КМКЛ ШМД», – розповіли в лікарні.

За словами керівництва, наразі в медзакладі немає епідемії коронавірусу, лікарня працює у звичному режимі.

«Але, говорити про епідемію COVID 19 у КМКЛ ШМД – це, м’яко кажучи, перебільшення. Просимо ЗМІ користуватися лише перевіреною інформацію, яку можна отримати у керівництва лікарні.

Популярні новини зараз

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який жорстко побив охоронця супермаркету через зауваження

У Києві люди вийшли на акцію "Free Azov" на підтримку військовополонених

У столиці прощаються із Максимом Матерухіним - підлітком, якого вбили на станції фунікулеру

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Показати ще

Лікарня працює у звичному для себе режимі», – наголошує керівництво.

Нагадаємо,  у Києві 3 нових осередки спалаху COVID-19

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

COVID-19: кілька днів Київ демонструє позитивну динаміку

На Київщині нові спалахи COVID-19 у гуртожитках та дитбудинку: КОДА