На світлинах лісгоспу рівненькі ряди маленьких ялинок, різних видів туї, сосни та інших рослин, за якими доглядають лісокуртурниці. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на сторінку лісгоспу у Фейсбуці.

Лісовий розсадник самі працівники лісгоспу жартома називають дитячим садочком для майбутнього лісу. Тут можна побачити сосну звичайну, ялину європейську, модрину, різні види туї. Є як однорічні саджанці так і дворічні. Всі ці творіння рук лісівників в майбутньому будуть висадженні в лісі.

“Лісовий розсадник – це живий організм, який не спроможний рости і розвиватися самостійно, тому йому необхідні турбота й догляд. Допомогти йому зміцнітися покликані люди кропіткої професії з цікавою назвою: лісокультурниця. Хоча офіційно вона звучить не так романтично — робітник на лісокультурних роботах”, – зазначили в лісгоспі.

Та розповіли, що основне завдання лісокультурниці в розсаднику – це видалення бур’янів, розпушування ґрунту, полив, внесення органічних і мінеральних добрив, профілактика, діагностика, а також боротьба зі шкідниками та хворобами, підготовка рослин до зими, захист від заморозків, вітру, сонячних опіків тощо.

Нагадаємо,  в Україні перерахують ліси та внесуть їх до єдиного реєстру (документ)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

У Біличанському лісі охоронятимуть сон-траву, заради неї побудують Квіткову гірку (відео)

За Дарницькими лісами спостерігатимуть відеокамери з пожежних веж

фото: https://www.facebook.com/dlpg.kyiv.ua/