У неділю об 11:30 на Хрещатику людно. До Дня Києва тут відбувається традиційний благодійний “Пробіг під каштанами”. Цьогоріч він 27-й. Багато глядачів сидять на траві у затінку. Решта – стоять уздовж вулиці, аплодують тим, хто дістався фінішу на Майдані Незалежності.

Поряд розставлені намети команд, спонсорів і фотозона із тумбами для нагородження. Чоловік років 35 допомагає синові-підлітку піднятися на місце переможця. Тримаючись за руки, фотографуються. В обох на грудях – нашивки учасників. Із колонок звучить музика.

Біля Українського дому другий день проходить фестиваль морозива. Кожен український виробник має намет. Люди ходять від одного до іншого, тримаючи різнокольорові кульки морозива. Висока блондинка у чорних лосинах і короткому топі, з номером учасниці забігу жадібно їсть морозиво. Її обличчя – яскравого червоного кольору.
На сходах аніматорка з мікрофоном розважає дітей. Ділить на 2 команди – дівчат і хлопців. Змагаються, яка команда голосніше крикне. Діти танцюють під музику, у багатьох – розмальовані фарбою обличчя.