Сьогодні, 12 грудня, о 19:30 у Михайлівському Золотоверхому монастирі пластуни передадуть Вифлеємський вогонь миру громаді міста Києва.

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

Після офіційної передачі у Києві, пластуни будуть поширювати вогонь по лікарнях, церквах, сиротинцях, а також повезуть захисникам у зону бойових дій на Сході України. Окрім цього, відбудуться офіційні передачі у Верховній Раді, Київраді та інших установах.

Акцію започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Із самого початку вона планувалася для підтримки дітей з інвалідністю та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого.

Вперше до України вогонь миру привезли ще 1992 року. Це була приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно відлік ведеться від 1998 року, коли Вогонь передали в Україну на митному переході з Польщею. Щороку пластуни перебирають Вифлеємський Вогонь Миру від польських скаутів і передають його українській громаді, церквам, несуть до дитячих притулків, лікарень, щоб ті, хто перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.