Голландські тюльпани з’являться не тільки на Майдані Незалежності, а й в інших знакових місцях столиці.

Про це пише «Вечірній Київ».

На Майдані Незалежності символічно висадили перші цибулини зі 100 тисяч тюльпанів для українсько-нідерландського фестивалю, який відбудеться у травні. Квіти є даниною Героям Небесної Сотні — символічна тисяча тюльпанів для кожного із загиблих героїв.

Крім того, Національний заповідник «Софія Київська» також отримав п’ять з половиною тисяч цибулин голландських тюльпанів для висадження на території музею, і його працівники висловили щиру вдячність Почесному консулу України в Нідерландах пану Емілю Де Севрен Жакету за подарунок. Висадити цибулини та впорядкувати зелену зону на території заповідника допомогли спеціалісти Київзеленбуду.

За словами гендиректора заповідника Нелі Куковальської, навесні, коли зацвітуть тюльпани, кияни та гості столиці отримають прекрасну можливість оглядати внесені до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО унікальні пам’ятки Софійського архітектурного ансамблю в поєднанні з мальовничою територією, де квітнуть справжні сортові голландські тюльпани: тюльпан Дарвіна «Novi Sun», Тріумф «Gavota», Фостера «Park View», Тріумф «Carnival de Rio».