У Шевченківському районі столиці, 30 грудня сталася пожежа. Вогонь виник внаслідок короткого замикання.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС, на яку посилаються Новини.LIVE.

У центрі столиці, 30 грудня, близько 22:30 в одній з квартир сталася пожежа. Повідомляється, що подія трапилася в Шевченківському районі Києва, на вулиці Трудовій, 7-А, в однокімнатній квартирі на шостому поверсі дев’яти поверхового будинку.

Вже о 23:13, пожежники локалізували пожежу, а о 23:15 – повністю загасили. Однак гасіння пожежі ускладнював факт задимлення 6, 7. і 8 поверхів. Як з’ясували рятувальники, пожежа трапилася внаслідок короткого замикання електроенергії, швидше за все господар намагався загасити вогонь самотужки, проте недотримання простих правил призвело до того, що киянин задихнувся від чадного диму, який виділяється при горінні матеріалів.

Для гасіння пожежі залучили 4 одиниці спеціальної техніки та 15 осіб складу. На місці працюють оперативні органи, які детально вивчають справу і встановлюють деталі події.

Пожежники ще раз нагадують про важливість дотримання простих правил безпеки, при можливості покинути палаючу кімнату або будівлю, а також скористатися вологим рушником, яке захистить дихальні шляхи. Не варто самостійно гасити вогнище і саму пожежу, варто негайно набрати 101.