“Слуга народу” сама порушує Конституцію.

Про це заявив голова фракції “Голос” Сергій Рахманін.

“Не буду коментувати слова Ірини, зверну увагу на головне: вона вільна в своїх висловлюваннях. Це право їй гарантоване статтею 80 Конституції: депутат вільний у своїх висловлюваннях.

Більше того, така гарантія зберігається і після внесення змін до Конституції, право на висловлювання з недоторканістю ніхто не забрав.

Що Конституція забороняє напряму це голосування за інших. Стаття 84 прямо каже: “Голосування на засіданнях Верховної Ради здійснюється народним депутатом особисто”.

Що маємо в результаті? Ірина Геращенко не порушила Конституцію, але комітет уже хоче заборонити їй участь в засіданнях на 5 днів.

Депутати (двоє з них зі “Слуги народу”) порушили Конституцію і відбулися вибаченнями, притаманними школярам. Комітет з питань регламенту цього не бачить”, сказав Рахманін.

11 вересня двоє народних депутатів від “Слуги народу” голосували за колег. Олена Копанчук тисла кнопку сусіда під час голосування за законопроект про будівельні норми щодо удосконалення нормування у будівництві. Сергій Литвиненко кнопкодавив за включення до порядку денного законопроекту про внесення змін до Конституції щодо уповноважених ВР і його направлення до Конституційного суду.