Лідер партії “Слуга народу” Дмитро Разумков вважає, що місцеві вибори в Україні відбудуться все ж у 2020 році. Партія розпочне підготовку до них після підсумків парламентських виборів.

“Якщо ми говоримо про місцеві вибори, то дійсно до них потрібно готуватися. Думаю, що все-таки вибори пройдуть в 2020 році, але багато чого буде залежати й від місцевих органів влади”, – сказав він в ефірі програми “Свобода слова” на ICTV.

Разумков вважає, що велика частина органів влади працює неефективно. Не відповідає тим викликам, які стоять перед державою. Не забезпечує життєдіяльність громадян, неефективно використовує ті ресурси, які у них є, в тому числі, завдяки реформі децентралізації.

“Точно так само, як існує певна корупційна складова. Ми прекрасно знаємо про ці “нові” технології, коли гроші розміщуються на депозитах. У нас все добре в містах, в ОТГ, у нас немає ніяких проблем, а гроші чомусь розміщуються в депозитах. На мій погляд, це прямі дії, які можуть бути пов’язані з корупцією, бо це часто несе за собою “відкат” за розміщення депозитів в тих чи інших банках, і цим повинні займатися правоохоронні органи”, – зазначив він.

21 липня на брифінгу в штабі “Слуги народу” після оголошення результатів виборів, президент України Володимир Зеленський заявив, що не варто розслаблятися в питанні місцевих виборів.

“Вам цікаво, що буде з місцевими виборами? Не розслабляйтеся”, – сказав Зеленський в неділю.

Європейський Союз, посилаючись на оцінки спостережної місії ОБСЄ, визнав вибори, що відбулися в Україні 21 липня, конкурентними та демократичними, і водночас порадив усунути виявлені під час їх проведення недоліки перед початком наступного виборчого циклу.