В Росії уже понад 20 підприємств в оборонній галузі призупинили роботу повністю або частково через те, що їм не вистачає комплектуючих і деталей.

Про це, як пише “Главред”, повідомили у Генштабі Збройних сил України. Зокрема, зупинилося виготовлення авіаракет на підприємстві “Вимпєл”.

“Упродовж останніх двох тижнів понад 20 підприємств воєнно-промислового комплексу російської федерації були вимушені повністю або частково призупинити свою діяльність через відсутність комплектуючих частин та деталей. Зокрема, призупинилось виробництво авіаційних ракет на російському науково-виробничому підприємстві “Вимпєл”, – зазначили у Генштабі ЗСУ.

Росіянам уже не вистачає техніки, щоб воювати. Так, керівництво російських збройних сил наказало зняти зі зберігання частину застарілої бронетехніки і відправити її до військових частин, які відновлюють боєздатність.

Крім цього, вже не раз зустрічалися випадки, коли російські загарбники на окупованих територіях вилучали у місцевих приватних підприємців і фермерів вантажівки та спеціальну сільськогосподарську техніку.