За вісім місяців поточного року столичною підземкою скористалися майже 322 млн пасажирів.

Найбільш завантаженою станцією метро Києва у 2019 році є станція Академмістечко. Про це повідомляє прес-служба Київського метрополітену.

“Найпопулярнішою традиційно залишається червона лінія метрополітену – 132,245 млн осіб. Найбільш завантаженою тут є станція Академмістечко – 13,743 млн пасажирів”, – йдеться в повідомленні.

Понад 12 мільйонів поїздок зафіксовано також на станціях Лісова і Вокзальна. Найменше пасажирів перевезла станція Дніпро – 652,2 тис.

“Другою за пасажиропотоком є ​​синя лінія – 112,311 млн поїздок. Максимальний пасажиропотік був на станції Мінська – 10,934 млн осіб. Понад 9 млн поїздок було також на станціях Почайна і Контрактова площа”, – зазначили у відомстві.

Найменше пасажирів на синій гілці було на станції Виставковий центр – 3,297 млн ​​осіб.

“Зелена лінія підземки перевезла 77,371 млн пасажирів. Вона найменш завантажена в столичній підземці. Найбільше пасажирів зафіксовано на станції Позняки – 9,73 млн осіб. Доганяє її майже з таким самим показником станція Лук’янівська – 9,192 млн пасажирів. А найменше поїздок було на станції Червоний хутір – 1,1 млн”, – повідомили в Київському метрополітені.

У Києві громадський транспорт повністю переходить на автоматизовану систему оплати проїзду. З 1 листопада 2019-го сплатити проїзд у муніципальному громадському транспорті можна буде за допомогою єдиного електронного квитка, картки киянина або “зеленої” картки метро. Останню незабаром також вилучать із обігу. Її вже перестали продавати у більшості касах метро.