Сінгапур тимчасово припинив використання двох вакцин проти грипу як запобіжний захід після смерті людей, щеплених від грипу у Південній Кореї, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на сайт Telegraph.

Південна Корея повідомила, що станом на суботу 48 людей померли після щеплення від грипу, але заявила, що продовжить державну програму вакцинації, оскільки вони не виявили прямого зв’язку між смертю та щепленням.

На сьогоднішній день в Сінгапурі не повідомляється про смертність, пов’язану з вакцинацією проти грипу, але рішення припинити використання вакцин SKYCellflu Quadrivalent та VaxigripTetra було запобіжним, йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров’я та Управління медичних наук пізно в неділю.

Вакцину SKYCellflu Quadrivalent виробляє південнокорейська компанія SK Bioscience, а вакцину VaxigripTetra – компанія Sanofi.

Дві інші вакцини проти грипу, які були завезені до Сінгапуру з розрахунку на сезон грипу 2020/21 у північній півкулі, все ще продовжують застосовувати, заявили органи охорони здоров’я Сінгапуру.

Нагадаємо, Людей без щеплень скоро не пускатимуть на роботу: Рада

Читайте також:

В Україні є потужності та спеціалісти для виробництва обов’язкових вакцин: Степанов

Нічого спільного з грипом немає: лікар розповіла про три етапи розвитку ковіду