Представники держав, що проголосували проти повернення делегації Російської Федерації права голосу у ПАРЄ, планують напрацювати спільний фронт.

“Держави Центрально-Східної Європи працюють над спільною резолюцією у справі повернення РФ права голосу в ПАРЄ”, заявив маршалок польського Сенату Станіслав Карчевський на зустрічі з представниками країн, запрошених до Любліна на святкування 450-річчя підписання Люблінської Унії, повідомляє “Польське радіо”.

Карчевський підкреслив, що найближчим часом Польща, Литва, Латвія, Естонія, Україна, Словаччина і Грузія домовляться про наступні кроки.

“Ми на цю тему розмовляли вчора. Ми всі обурені ситуацією. Представники країн, які приїхали на сьогоднішні урочистості мені говорили, що хочуть підготувати спільну резолюцію. Але тут, в Любліні, під час цих святкувань, це буде зробити надто важко. Натомість ми говорили про спільну зустріч якомога швидше”, резюмував політик.

Раніше повідомлялося, що серед умов, які РФ повинна була виконати для повернення до ПАРЄ, було звільнення українських полонених моряків.