Лідер Китаю Сі Цзіньпін на щорічному засіданні китайського парламенту зробив заяву, згідно з якою Пекін повинен готуватися до війни. У чотирьох окремих промовах він згадав про готовність до війни і сказав своїм генералам “сміливо воювати”. По той бік Тайванської протоки в містах вже будуються нові бомбосховища, а по всій країні створюються офіси “Національної оборонної мобілізації”. При цьому наразі не можна сказати, що конфлікт є неминучим.

Про це пише “Главред”.

Як повідомляє Foreign Affairs, китайський очільник Сі Цзіньпін під час свого виступу на щорічному засіданні парламенту Китаю і його вищому політичному консультативному органі сказав про те, що готує державу до війни. Журналісти пишуть, що таку заяву світ “повинен сприймати всерйоз”.

Зазначено, що глава КНР говорив про війну в 4 окремих промовах, в одній з яких сказав генералам “сміливо воювати”.

Крім того, уряд Китаю оприлюднив інформацію про збільшення оборонного бюджету країни на 7,2%, який вже подвоївся за останні 10 років.

Також Пекін збирається знизити свою залежність від іноземного імпорту зерна.

Більш того, в останні місяці Китаю опублікував нові закони про військову готовність. Відомо про будівництво бомбосховищ у містах по той бік Тайванської протоки, а також створення додаткових офісів “Національної оборонної мобілізації” по всій території китайської держави.

На думку видання, поки зарано говорити, що означають такі події – наразі не можна сказати, що конфлікт вже є неминучим.

“Але щось змінилося в Пекіні, і цього політики і бізнес-лідери в усьому світі не можуть дозволити собі ігнорувати. Якщо Сі говорить, що готується до війни, було б нерозумно не повірити йому на слово”, – підкреслили в Foreign Affairs.