Для співробітників КП «Київпастранс» міська влада медичні маски не закуповувала. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на видання Green Post.

В розпорядженні КМДА йдеться про те, що носіння засобів індивідуального захисту є обов`язковим для працівників громадського транспорту.

«Водії, машиністи, кондуктори, контролери, інший персонал повинні забезпечити засобами індивідуального захисту», – йдеться в офіційному повідомленні КМДА від 23 травня 2020 р.

Але в документі нічого не сказано про те, хто саме повинен забезпечити персонал Київпастрансу захисними масками. Саме тому працівникам приходиться шити маски власноруч.

«Закупки медичних масок для КП “Київпастранс” коштами міського бюджету не здійснювалися. Підприємство власним коштом закупило у КП “Фармація” 10 тисяч масок, ще 5 тисяч багаторазових масок пошили власними силами КП. Також підприємство отримало безоплатно 45 тисяч медичних масок у вигляді гуманітарної допомоги від благодійних організацій. За забезпечення кондукторів масками відповідають директори депо та автопарків», – прокоментував ситуацію директор з транспорту КП «Київпастранс» Сергій Литвинов.

Нагадаємо,  Уряд пропонує підвищити покарання за “безмасковий режим”

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Маски, документи, дистанційка: Кабмін Шмигаля оновив умови адаптивного карантину

Дезінфекція, маски, антисептики, штрафи: у приміських поїздах проводять перевірки