Минулими вихідними будівельники розпочали асфальтувати шляхопровід на Шулявці. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Кличко зазначив, що асфальтобетон укладають на сучасне гідроізоляційне покриття, що успішно використовують на будівництві мостів та шляхопроводів у Європі.

«Друзі! Минулої ночі на Шулявці кипіла робота.

Будівельники розпочали асфальтувати новий шляхопровід. Гарантію на експлуатацію покриття, що влаштовують на площі близько 5 тисяч квадратних метрів, підрядник дає 10 років. Укладають асфальтобетон на сучасне гідроізоляційне покриття, що успішно використовують на будівництві мостів та шляхопроводів у країнах Європи», – написав мер Києва.

Також Кличко повідомив, що 23-26 грудня асфальтуватимуть підходи до мосту з боку вулиць Вадима Гетьмана та Олександра Довженка. Після цього відбудуться технічні випробовування шляхопроводу.

«На ньому встановлять спеціальне обладнання, що вимірюватиме прогини мосту та статичні і динамічні навантаження на нього. Для випробовування залучать вісім 30-тонних автомобілів, за допомогою яких створять максимально допустимі навантаження
Ми робимо все, щоб запустити рух автомобілів Шулявським шляхопроводом уже в кінці наступного тижня», – додав очільник столиці.

 

Нагадаємо, Щоб добудувати Шулявський міст, Київрада планує знести цех заводу Більшовик

Читайте також:

Як встановлювали останню секцію нового Шулявського шляхопроводу (відео)

Будівництво Шулявського мосту: рух автотранспорту відновлять в грудні