Шулявський міст, який був у аварійному стані, повністю розібрали. На його місці збудують новий. Для цього вже привезли металеві конструкції на будівельний майданчик, повідомляють в держадміністрації Києва.

Усього встановлять 5 прогонів нового мосту. Роботи тривають за графіком.

“Сьогодні будують бетонні конструкції. Тривають роботи з улаштування паль та опор. Також почали збирати металоконструкції для кількох прогонів, що стануть основою нового, сучасного та комфортного шляхопроводу. Робимо все можливе для того, щоб у вересні конструкція мосту була готова, і щоб у грудні запустити на ньому рух транспорту”, додав мер Віталій Кличко.

За його словами, будівництво ускладнюють кілька факторів. По-перше, під мостом розташована станція метро Шулявська. По-друге, треба переробити дощової каналізації, водопровід, газопровід, побутову каналізацію, мережі зовнішнього освітлення та мережі зв’язку.

Роботу також призупиняє затягування справи зі знесенням частини п’ятого цеху заводу “Більшовик”, на місці якого мають облаштувати один зі з’їздів з мосту.

“Завод насправді не працює, не виготовляє ніякої продукції. Натомість там можна придбати китайський секонд-хенд. Нам треба знести частину, щоб облаштувати ще один з’їзд із Шулявського шляхопроводу. Тому вчергове звертаюся і до Кабміну, і Фонду держмайна втрутитися в ситуацію. Йдеться про зведення важливого об’єкту транспортної інфраструктури столиці”, наголосив мер.

Біля шляхопроводу до кінця року планують реконструювати підземний пішохідний перехід, прокласти інженерні мережі, облаштувати велосипедну доріжку, здійснити благоустрій території.

Проект реконструкції передбачає будівництво розв’язки у формі неповного листка конюшини моста з трьома з’їздами. Лівоповоротні з’їзди матимуть довжину 293 м та 2 смуги руху, правоповоротні довжиною 561 м також із 2 смугами.

За оцінками фахівців, після реконструкції пропускна спроможність збільшиться на 20%. Довжина нового шляхопроводу становитиме 158 м, він матиме 6 смуг руху автотранспорту.

У Києві незабаром двічі перекриватимуть проспект Перемоги. Причиною цього є реконструкція Шулявського шляхопроводу, повідомляють у міській адміністрації.