Посол України в Німеччині Андрій Мельник вважає, що попри рішення німецького уряду поставляти важке озброєння для України, складається враження, що канцлер Олаф Шольц не хоче цього робити і затягує час.

Про це пише “Главред”.

На зустрічі міністрів оборони країн НАТО на базі в Рамштайні було ухвалено рішення передати Україні 50 зенітних самохідних установок типу Гепард. Але досі їх не надали через брак боєприпасів, сказав Мельник в інтерв’ю RND.

“У нас складається враження, що канцлер не хоче цього робити. Самохідних гаубиць передано всього сім, але ні Гепардів, ні Леопардів, ні Мардерів. Всі вони вже виведені з експлуатації та можуть бути передані нам військовою промисловістю без шкоди для обороноздатності Німеччини”, – зазначив Мельник.

Він додав, що також заблокована передача танків Т-72 зі Словенії, оскільки Берлін не дає адекватної заміни. Мельник підкреслив, що дані дії виглядають як затягування часу.

“Складається враження очікування припинення вогню. Тоді тиск з боку Німеччини зникне і відпаде необхідність у сміливих рішеннях. Це віроломна логіка, яка підводить людей”, – додав посол.