Молодь повинна відчувати впевненість у майбутньому, аби залишатися в Україні.

Про це заявила лідер “Соціальної справедливості” Алла Шлапак, розповідаючи про плани партії щодо підтримки молодого покоління.

“Статистика щодо міграції сьогодні критична. Щороку на заробітки з України виїжджає більш ніж мільйон наших громадян, переважно молодь. І головна біда в тому, що роблять вони це не з власної волі. На жаль, держава не дає їм гарантій розвитку та соціального добробуту. В Україні вони не мають можливостей себе реалізувати”, зазначила лідер “Соціальної справедливості” Шлапак.

За словами політика, аби змінити цю ситуацію, необхідно реалізувати на державному рівні низку ініціатив і “Соціальна справедливість” у Парламенті нового скликання готова цим займатися. “В Україні повинна бути якісна та конкурентна освіта, яка поєднуватиме в собі історичні традиції нашої вищої школи та інновації. Це дасть змогу молодим людям не лише мати диплом, але й набути необхідних знань і навичок, які допоможуть їм отримати престижну роботу за фахом. Окрім цього, вважаю за необхідне запровадити державну програму стипендій для навчання за кордоном українських студентів, але за однієї умови після навчання ці молоді люди повинні працевлаштуватися в Україні”, пояснила Шлапак.

Лідер “Соціальної справедливості” також підкреслила важливість підтримки молодих підприємців, які є гарантією економічної стабільності держави. Зокрема, йдеться про реалізацію програм державної підтримки малого та середнього бізнесу, запровадження механізму державного мікрокредитування та розвитку наукових хабів. Шлапак також додала, що вже сьогодні політична партія “Соціальна справедливість” готує ряд законодавчих змін, які зрушать цей процес із мертвої точки.

Нагадаємо, останнім часом трудова міграція українців досягла критичної позначки. За даними МЗС України, щомісяця з України на заробітки виїжджає близько 100 тисяч наших громадян. Більшість із них вибирає місцем свого призначення Польщу та Канаду, де сьогодні за різними оцінками працює 1,21,4 мільйона українців, в основному молодь.