Ще не встигли українці і світ оговтатися від попередньої порції абсурдних заяв винахідника і мільярдера Ілона Маска, як він зробив нову скандальну заяву. Коментуючи ситуацію у нашій державі, Маск заявив, нібито “у східних регіонах більшість населення віддає перевагу Росії”.

Про це, як повідомляє “Главред”, він написав у Twitter, відповідаючи на пост із критикою у свою сторону від американського сенатора Ліндсі Грема. При цьому винахідник зазначив, що оскільки у східних регіонах такі настрої, то “потрібно підтримувати волю тих, хто там живе”.

“Якщо ви вважаєте, що воля народу має значення, ми маємо у будь-якому конфліктному регіоні підтримувати волю тих, хто там живе. Більшість України однозначно хоче бути частиною України, але деякі східні регіони країни мають проросійську більшість і вони віддають перевагу Росії”, – написав він.

За словами Маска, він розуміє, що не всі ті, хто голосував за проросійську партію, хотіли приєднатися до Росії. Проте “було б некоректно сказати, що ніхто не хотів”, сказав мільярдер.

При цьому на підтвердження своїх він слів опублікував карту України, на якій показано, у яких областях у 2012 році найбільше людей голосували за “Партію регіонів”. Але в той же час він проігнорував усі події, які сталися за минулі десять років з моменту фіксації таких електоральних уподобань.