У Києві наближається період осінньої посадки дерев.

Що треба знати киянам, які хочуть найближчим часом садити дерева: коли саме і які рослини можна садити восени, розповів на своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

«Осінь вдалий час для посадки дерев. За словами фахівців, восени рослинам не потрібен додатковий догляд: осіння погода забезпечить їм достатньо вологи та вбереже від надміру сонячного тепла», – сказав Яловий.За

його словами, важливо визначити правильний час для посадки. Оптимальним для цього вважають період з кінця вересня до початку листопада. Втім, чітких термінів немає, все залежить від погоди. Висаджувати дерева припиняють за три тижні до очікуваних заморозків. А от починати роботи з висадки чи пересаджування дерев можна лише у період їх біологічного спокою. Іншими словами – після закінчення опадання листя.

«У Києві восени висаджують як листяні, так і хвойні породи. Залежно від того, які саме породи дерев ви зібралися висаджувати, залежить вибір місця для рослини. Так для хвойних дерев краще підходять легкі піщані ґрунти, для листяних радять обирати більш родючу землю, збагачену гумусом», – зазначає Костянтин Яловий.

Він додав, що восени не рекомендують висаджувати широколисті вічнозелені рослини, такі як самшит чи гостролист. Не радять саджати в цей період незимостійкі сорти фруктових дерев, а також саджанці, привезені з інших кліматичних зон.

Натомість за словами Костянтина Ялового, для осінньої посадки добре підходять саджанці клена, граба, ясеня, туї, ялинки звичайної, сосни, кінського каштана, горобини, яблунь та груш та інших дерев, звичних до холодного клімату.

Останнім часом кількість ініціатив з висадки нових дерев значно виросла. Для Києва це дуже добре, тому що протягом останніх десятиліть місто втратило сотні гектарів зелених насаджень. В основному – через безконтрольну забудову столиці», – підкреслив Яловий.

За даними Костянтина Ялового, сьогодні у столиці нараховується 210 територій та об’єктів ПЗФ. Вони займають 25,4 тисячі гектарів та складають понад 30% від загальної площі Києва. Водночас зелені насадження в основному зосереджені у лісових масивах на околицях столиці. У Дарницькому – на Лівому березі, Голосієво, Кончі-Заспі та Біличанському лісу – на Правому. У самому ж місті зелених зон недостатньо. Сьогодні кількість зелених насаджень на одну людину в Києві 18 м2/особу, в той час, як нормою вважається показник 25 м2/особу.

Додаткова інформація та коментарі:
За телефоном: +380 97 937 86 22.
Електронна адреса: press.k.yaloviy@gmail.com.