Компанія Bolt відповіла на вимогу мера згорнути сервіс прокату електросамокатів, який був анонсований 7 серпня. Відповідну позицію пресслужба компанії оприлюднила для столичних ЗМІ, інформує Хрещатик.news

Компанія зазначає, що міська влада не має права вимагати погоджень та видавати дозволи, оскільки це не передбачено законом. Продаж, прокат і керування електросамокатами та іншими видами персонального електротранспорту (гіроскутери, моноколеса) законодавчо не заборонені, а відповідно до статті 42 Конституції України та статті 3 Цивільного кодексу України діє принцип свободи підприємницької діяльності, яка не заборонена законом. А кияни мають право користуватися громадським простором міста на власний розсуд, згідно статті 19 Конституції, яка наголошує, що «все, що прямо не заборонено законодавством, дозволено».

Компанія також пропонує взяти участь у розробці відповідних правил дорожнього руху та запевняє, що жоден з користувачів не може скористатися їх транспортом без обов’язкового інструктажу з безпеки.

«Ми відкриті до діалогу та конструктивної співпраці. Ми впевнені, що прагнемо реалізувати спільну мету ― зробити Київ зручним, безпечним і зеленим містом!» – запевняють у Bolt .

Нагадаємо, Bolt запустила в столиці прокат електросамокатів, наступного ж дня мер Віталій Кличко звернувся з вимогою їх прибрати.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Паркувальні майданчики почали облаштовувати зарядками для електромобілів

Київ увійшов у топ-10 міст з найкращим сервісом спільного користування