Національне антикорупційне бюро оприлюднило записи розмов суддів Окружного адміністративного суду Києва, які фігурують у справі про втручання суду в роботу інших органів влади.

На записах фігурують, зокрема, глава суду Павло Вовк, судді Євген Аблов, Богдан Санін, Ігор Погрібніченко, Олексій Огурцов, члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Остапець і Микола Сірош, адвокат Олександр Кротюк, помічниця нардепа Сергія Ківалова Антоніна Славіцкая, – пише УП.

Вони обговорюють подачу позовів до Окружного адмінсуду для призупинення повноважень членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів, пошук осіб, від імені яких будуть подаватися позови.

У розмовах йдеться про зміну складу ВККС і введення до складу комісії лояльних осіб.

Розмови також стосуються кваліфікаційного оцінювання, на яке кілька разів не були судді ОАСК, і можливість уникнути оцінювання нібито через хворобу.

ГПУ зафіксувала протиправний вплив Окружного адміністративного суду Києва на прийняття рішень Конституційним судом, Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя, а також вплив на діяльність міністерств, відомств і роботу Державного бюро розслідувань.