Шевченківська окружна прокуратура Києва звернулась до суду із позовом про повернення громаді двох квартир вартістю понад 3 млн гривень, якими після смерті господаря заволоділи шахраї.

Про це пише “Вечірній Київ”.

Справжнім власником нерухомості був самотній киянин, який помер у 2014 році. Після його смерті квартири мали перейти до комунальної власності, але цьому швидко завадили шахраї.

Як розповіли у пресслужбі Київської міської прокуратури, через рік після поховання чоловіка до державних органів почали надходити заяви від різних осіб про прийняття спадщини, оскільки всі вони начебто проживали разом із померлим. Зрештою на підставі незаконного договору дарування з використанням підробленого паспорта дві квартири у 2016 році перейшли у власність фізичній особі.

«З метою відновлення порушених прав територіальної громади, окружною прокуратурою заявлено позов до Шевченківського районного суду Києва про скасування державної реєстрації права власності на вказані квартири», — повідомили правоохоронці.

Крім того, за фактом шахрайського заволодіння майном триває досудове розслідування з метою притягнення до відповідальності винних осіб.

Нагадаємо, у Києві судитимуть квартирних шахраїв, які роками тримали в полоні людей, щоб заволодіти їх житлом у столиці. До банди шахраїв входило подружжя, їх син і ще одна співучасниця.