Будинок на вулиці В’ячеслава Чорновола у Києві вартістю 225 млн грн привласнили шахраї на підставі підроблених документів.

Про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Шевченківська окружна прокуратура міста Києва через суд вимагає скасувати державну реєстрацію права власності на нежитлові приміщення у центрі столиці площею майже 2000 кв. м та вартістю понад 225 млн грн, які шахраї привласнили на підставі підроблених документів”, – ідеться у повідомленні.

За даними прокуратури, невстановлені особи на підставі підробленого рішення Ленінського районного суду міста Севастополя зареєстрували право власності на об’єкт нерухомого майна по вулиці Павлівській у Києві.

“При цьому, як встановлено досудовим розслідуванням, указаний об’єкт фактично є комунальним майном, а саме будинком по вул. В’ячеслава Чорновола у Києві. Зміна адреси його розташування, що зазначена у документах, була здійснена шахраями умисно, з метою приховання злочину та ускладнення процесу його повернення законному власнику – територіальній громаді Києва”, – заявили у прокуратурі.

У межах кримінального провадження на вказані приміщення накладений арешт. Причетні до вчинення злочину особи встановлюються.