Шахісти Білої Церкви просять виділити їм місце у парку ім. Шевченка для гри. На місці, де вони змагалися раніше, цієї весни збудували магазин “АТБ”. На встановлення столів для шахів просять 36-метрову ділянку, інакше гратимуть у приймальні мера, кажуть.

— Грали за літнім кінотеатром останні десять років. Ми поставили навіс, щоб грати в дощ. Минулого літа столики забрали. У міській раді вирішили, що вони заважають будівництву, — говорить 60-річний Володимир Ященко, віце-президент шахової федерації Білої Церкви.

Хоче відкрити у місті комунальний шаховий клуб. Просить приміщення. Міська влада не дає на це дозвіл. Пояснюють тим, що на фінансування бракує коштів. На облаштування майданчика в парку потрібна площа 36 кв. м. На ньому встановлять п’ять шахових столів і один — для доміно. Із керівництвом парку ім. Шевченка Володимирові Ященку домовитися не вдалось.

— Зараз граємо у парку в приміщенні колишніх гральних автоматів. Ставимо барні столи та стільці. Але нас у будь-яку мить можуть прогнати. Тому хочу оформити клуб юридично. Поки що нас ігнорують. На День міста в приймальні мера влаштуємо шаховий турнір. Подивимося, як він відреагує.

— Земельна ділянка, де раніше грали в шахи, належить не парку, а одному із міських депутатів. Торік він продав її забудовнику. Шахісти просять місце у центрі парку. Але це буде некомфортно для інших відві-

дувачів. Я пропонував їм ділянку біля пам’ятника Богдану Хмельницькому. Вони відмовились. Тому поки що грають у будівлі, де колись були дитячі гральні автомати. Оголосили конкурс на ескізний проект реконструкції парку. В ньому запланували шаховий майданчик. Тому не бачу сенсу зараз його облаштовувати, щоб потім переносити, — говорить директор парку ім. Шевченка 34-річний Володимир Грибовський.