Як зазначили в Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій, близько 90% спроб атакувати мережу успішно відбиваються внутрішньою системою кіберзахисту. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

«Система кіберзахисту забезпечила працездатність усіх міських сервісів. Однак система та зовнішні канали зв’язку працюють із значним навантаженням, через що можливі тимчасові обмеження доступу до е-сервісів або міських сайтів», – йдеться в повідомленні.

В пресслужбі повідомили, що за першу годину атаки зафіксовано близько 1,5 мільйона оригінальних IP-адрес, із яких здійснювались спроби дестабілізувати роботу е-сервісів. За 20 хвилин за допомогою системи кіберзахисту було відхилено близько 4 мільярдів хакерських атакуючих.

Директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров розповів, що фахівці змогли розблокувати трафік для е-сервісів.

«Завдяки правильним налаштуванням та гнучкому багаторівневому захисту спеціалісти мінімізували втрати від кібератаки та змогли розблокувати трафік для міських е-сервісів. Ми вже передали інформацію про інцидент до правоохоронних органів та робимо все можливе для якнайшвидшої стабілізації ситуації. Можу сказати точно, що за тривалістю та кількості атакуючих ботів подібних викликів в Україні ще не було», – повідомив Назаров.

Міська влада просить із розумінням поставитись до ситуації, – незважаючи на те, що фахівці з кібербезпеки нейтралізують DDоS-атаки, існує можливість тимчасових обмежень в доступі до міських сайтів.

Нагадаємо,   в Києві припинили діяльність бот-мережі.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Центр кібербезпеки очолив Олексій Данілов: що про нього відомо

В Києві блокували діяльність ботоферми РФ, яка займалась мiнуванням та фейками