Колишній президент Грузії та екс-керівник Одеської облдержадміністрації Міхаіл Саакашвілі відмовився об’єднуватися з партією “Удар” мера Києва Віталія Кличка.

“Кличко сделал очень достойное предложение. Но нам на этот союз идти не стоит. Потому что у нас есть четкая идеология. Никогда мы не шли на компромиссы в ущерб своим принципам, каже у відеозверненні 51-річний Міхаіл Саакашвілі. Я повернувся в Україну не посади шукати, не влаштовувати своє життя воно у мене в Нідерландах досить облаштоване. Я приїхав, щоб ми позбулися старого політичного класу бариг. І отримали нових людей з ідеями і патріо­тизмом. Щоб допомогти Україні стати наддержавою Європейського континенту”.

За три дні до цього Кличко запропонував Саакашвілі стати головою партії. Сам хотів продовжити працювати мером. 9 червня на з’їзді “Удару” вирішили висувати своїх кандидатів у народні депутати тільки в мажоритарних округах.

У суботу лідер “Громадянської позиції” Анатолій Гриценко заявив, що розглядає можливість об’єднання на вибори з ­партією Міхаіла Саакашвілі. Той запитав прихильників і про це об’єднання.

За два дні стало відомо, що вони не домовилися.

Міхаіл Саакашвілі повернувся в Україну 29 травня. Президент Володимир Зеленський поновив йому громадянство, припинене Петром ­Порошенком.