Народний депутат 8-го скликання Владислав Голуб в інтерв’ю виданню Gazeta.ua прокоментував запровадження в Україні ринку землі.

“Згідно Конституції України, чітко передбачено, що власником землі є народ України, і земля є найбільша цінність. Нам обіцяли народовладдя, але ніхто у народу не запитав, як він бачить ринок землі. Чи повинен він бути? “ – зазначив політик.

Він вважає, що ринок землі, якщо і має бути запроваджений, то в зовсім іншій формі.

“Потрібно дослухатися до потреб суспільства і до аргументів експертного середовища і лише після врахування всіх позицій ініціювати всенародний референдум” – вважає Владислав Голуб.

На думку політика, модель ринку землі має будуватися на інтересах громадян та забезпечення допомоги останнім з боку держави. Адже у порівнянні з такими країнами як Польща, де надається державна допомога фермерським господарствам і котрих більше ніж півтора мільйона, Україна значно відстає.

Також Владислав Голуб зазначає, що необхідною умовою при реалізації ринку землі повинна стати система продовольчої безпеки, яка б унеможливила скупку землі олігархами та великими аграрними компаніями.

Додамо, що вже з 1 липня 2021 року громадяни України зможуть набувати право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею до 100 гектарів.