Упродовж двох насичених днів досвідчені лектори ГУ ДСНС м. Києва розповідали про протимінну, хімічну та радіаційну безпеку, розповідали про фізичну та психологічну допомогу постраждалим, а також надання першої домедичної допомоги.

✔️ Перш за все, лектори зосередились на протимінній безпеці, де слухачі дізнались про небезпеку вибухових пристроїв, їх принципи роботи та правила поведінки при виявленні.
✔️ Фахівці з хімічної та радіаційної безпеки розповіли про техногенні та радіаційні загрози, а також про найефективніші способи мінімізації їх наслідків.
✔️ Однак, безпека не обмежується лише фізичними аспектами, тому психологи розповідали про психологічну допомогу постраждалим. Вони поділилися особливостями своєї роботи та надали корисні поради щодо подолання стресу в екстремальних ситуаціях.
✔️ Останньою, але не менш важливою, була тема першої домедичної допомоги. Висококваліфіковані працівники провели захопливий майстер-клас, де кожен мав змогу спробувати себе у ролі рятувальника та виконати масаж серця на спеціальному навчальному манекені. Показали, як правильно застосовувати турнікети та розглянули найпоширеніші помилки, яких слід уникати при наданні першої допомоги.

Гості з Верховної Ради України активно брали участь та ставили багато питань, розуміючи, що такі базові знання та навички є незамінними в сучасних реаліях, де загроза може з’явитись будь-коли.

У нашому телеграм-каналі є відео, як рятувальники показують простим людям, як користуватись протипожежними засобами: вогнегасниками, гідрантами тощо.