Під час нападів на аптеки зловмисник був в медичній масці, він розпилював в обличчя працівників сльозогінний газ, забирав виручку та тікав. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Національної поліції.

Наразі слідчі готують повідомлення про підозри у вчиненні кількох злочинів, за які затриманому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

«Наприкінці березня до Дніпровського управління поліції надійшло повідомлення про розбійний напад на аптеку. Невідомий у масці зайшов до приміщення й розпилив в обличчя фармацевту сльозогінний газ, після чого заволодів виручкою з каси та втік», – йдеться в повідомленні.

Також правоохоронцям стало відомо, що за аналогічною схемою – чоловік у масці та з газовим балончиком – було скоєно пограбування закладу з видачі кредитних коштів на вулиці Андрія Малишка та у Дарницькому районі. Тоді зловмисних заволодів майже 40 тисячами гривень.

«Як розповів начальник ГУНП у м. Києві Андрій Крищенко, правоохоронці допитали потерпілих та свідків подій, провели огляд місць злочинів, а також вивчили записи з камер відеоспостереження, які зафіксували дії правопорушника у момент нападів. Завдяки отриманій інформації, оперативні працівники встановили особу зловмисника та за силової підтримки працівників поліції особливого призначення № 1 затримали його під час спроби пограбувати аптеку на вулиці Миропільській», – йдеться в повідомленні.

Начальник поліції також додав, що зловмисник – громадянин РФ, приїжджав до Києва на крадіжки, так як сам з родиною мешкав у Броварах та Чернігові.

«Фігуранта затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час поверхневого огляду ми виявили та вилучили у нього близько однієї тисячі гривень, яку він встиг забрати із каси аптеки. Затриманий – громадянин сусідньої країни, 1985 року народження. Перед кожним злочином він приїздив із міста Чернігів, де останнім часом мешкав із родиною, орендував помешкання у місті Бровари та виїжджав на «полювання» до столиці», – сказав Андрій Крищенко.

Зазначається, що наразі слідчі розпочали досудове розслідування кримінальних проваджень за ч. 3 ст. 187 (Розбій), за ч. 3 ст. 15 та за ч. 3 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Перевіряється причетність затриманого до скоєння аналогічних злочинів на території столиці.

За вчинені злочини чоловіку загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Нагадаємо, злодюжка в медичній масці пограбував поштове відділення на Позняках

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Популярні новини зараз

На Київщині затримали «крота» російської розвідки, який під виглядом капелана намагався шпигувати за українськими десантниками

У столиці планують присвоїти звання "почесного громадянина Києва" колишньому Головнокомандувачу Залужному

У Солом'янському районі уточнили, що падіння уламків ракет відбулось не на багатоповерхівку, а у приватний сектор

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Показати ще

Читайте також:

На Київщині затримали перевертнів в погонах: викрадали людей та вимагали гроші (відео)

Крадіжки, наркотики, мінування, самогубство: за рік в столичному метро сталось 806 злочинів