У Мадриді Парламентська асамблея НАТО закликала створити спеціальний міжнародний трибунал для покарання російських злочинців і визнала РФ державою-терористом.

Про це пише “Главред”.

“Всі 30 країн НАТО підтримали пропозиції нашої делегації. Такий трибунал дозволить засудити не тільки безпосередніх виконавців військових злочинів, а й вище керівництво Російської Федерації. Резолюція буде направлена урядам і парламентам усіх країн-членів НАТО”, – повідомив народний депутат від фракції Слуга народу, голова Постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв.

За його словами, резолюція містить ряд важливих для України рішень:

збільшення поставок Україні озброєння;
розробка конкретних кроків щодо вступу України до НАТО;
створення механізму стягнення репарацій з РФ за завдані Україні збитки.
Також Чернєв підкреслив, що в резолюції закріплений принцип про те, що НАТО буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

“Прийняття цієї резолюції – це важливий політичний крок, що відображає настрої в західних парламентських колах, а тому впливає на керівництво країн у прийнятті рішень”, – пояснив глава Постійної делегації України в ПА НАТО.

Він констатував, що українська позиція щодо створення трибуналу, виплати репарацій і визнання Росії державою-терористом поступово отримує підтримку на найвищих міжнародних майданчиках.

“За злочини проти людяності, військові злочини, які не мають терміну давності і за злочин агресії, покарання буде невідворотним. Ми цього обов’язково доб’ємося”, – підсумував Чернєв.