Ірина Верещук повідомила, що з Азовсталі окупанти відкривають лише коридор для здачі у полон і не дають можливості евакуювати близько 1 000 цивільних людей.

Про це очільниця Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила у telegram, пише “Еспресо”.

“На Азовсталі перебувають наші військові та приблизно 1000 наших цивільних. Бувають коридори для здачі в полон. Росіяни відкрили такий, але він нам не потрібен. Бо наші військові не хочуть здаватися їм у полон”, – написала міністерка.

За її словами росіяни відмовляються відкрити коридор для цивільних, вдаючи, що вони не розуміють різницю між коридором для здачі в полон військових і гуманітарним коридором для евакуації мирного населення. Вона додала, що російські військові бояться штурмувати Азовсталь, але не випускають з Азовсталі цивільних, намагаючись таким чином тиснути на українських військовослужбовців.

“Все вони розуміють. Просто таким чином вони намагаються додатково тиснути на наших військових. Лише деякі офіційні російські спікери не соромляться озвучувати брехню, що нібито гуманітарний коридор надано, але наші цивільні чомусь не хочуть ним скористатися”, – сказала Верещук.

Верещук звернулась до світових лідерів з проханням докласти всіх зусиль для відкриття гуманітарного коридору з Азовсталі для жінок, дітей та осіб похилого віку