Росія вибухнула черговим “рішучим” рішенням – країна-агресор призупинила інспекцію своїх ядерних об’єктів фахівцями з США.

Це було передбачено Договором про скорочення наступальних озброєнь між країнами, повідомляє офіційний сайт МЗС Росії, на якій посилається “Главред”.

Відомо, що сьогодні Росія повідомила американцям про закриття доступу до інспекції ядерних об’єктів. У МЗС пояснили таке рішення тим, що Вашингтон хоче перезапуску інспекційної діяльності, на умовах, які нібито “створюють для Сполучених Штатів переваги і не враховують реалії”.

“Вони (нові умови США – ред.) фактично позбавляють Російську Федерацію права на здійснення інспекцій на американській території”, – розповіли в МЗС РФ.

У відомстві поскаржилися, що через санкції США “літаки Росії не можуть доставити інспекторів на територію США, оскільки для них закрито повітряний простір”. У відомстві країни-агресора додали, що аналогічних обмежень у бік американських інспекторів не стверджували.

Відомо, що Росія і США ще в січні 2022 року продовжили дію Договору про скорочення наступальних озброєнь між країнами до 2026 року. Документ передбачає взаємний контроль над поступовим зменшенням кількості ядерної зброї в арсеналі країн.