Ворог завдав пʼяти ударів по Миколаївській та Одеській області. Зберігається загроза подальшого застосування крилатих ракет з акваторії Чорного моря по військових та цивільних обʼєктах.

Про це на брифінгу 9 травня повідомив на брифінгу в Ukrainian Media Center речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник, пише LB.ua.

Противник продовжує нищити цивільну інфраструктуру та житлові райони ракетними, авіа- та артилерійськими обстрілами, зокрема в Одеській, Запорізькій, Донецкій, Луганській, Миколаївській та Харківській областях.

Російська влада вживає заходів до інтеграції тимчасово окупованих територій до складу Росії. До Дня перемоги окупаційні адміністрації посилили контррозвідувальні заходи і збільшили кількість блокпостів та патрулів. До 10 травня запровадили комендантську годину”, – зазначив Мотузяник.

Також на окуповані території Запорізької та Херсонської областей прибули окремі групи з Криму та деяких районів РФ для створення пропагандистських сюжетів російського телебачення.

На Харківському напрямку підрозділи ворога намагаються не допустити подальшого просування наших військ у напрямку державного кордону. На Ізюмському ворог зосередився на підготовці до продовження наступу в напрямку Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Словʼянськ. Намагаючись оточити українські війська, ворог провів аеророзвідку.

На Донецькому напрямку російські війська продовжують наступальні дії на Лиманському, Сіверодонецькому, Попаснянському, Авдіївському та Курахівському напрямках. Ворог продовжує форсування річки Сіверський Донець. У районі Білогоровкі наведено три понтонні переправи, ворог постійн застосвує артилерію та оперативно-тактичну авіацію.

На Маріупольському напрямку ворог продовжує блокувати наші підрозділи в районі заводу Азовсталь. За підтримки вогню, танків та артилерії проводить штурм. Не виключається поновлення бомбових ударів бомбардувальниками Ту-22М3.

Південнобузький і Таврійський напрямки – росіяни ведуть бої, щоб покращити тактичне положення. Противник нарощує системи вогневого ураження, ППО та вдосконалює інженерне обладнання.

На Таврійському напрямку РФ проводить демонстраційні дії, щоб скувати українські війська і не допустити їх перекидання в інші операційні зони.

Бессарабський напрямок: обстановка в Придністровському регіоні Молдови лишається напруженою. Місцеві формування і підрозділи опергрупи РФ продовжують перебувати в повній бойовій готовності.

Волинський, Подільський та Сіверський напрямки – суттєвий змін за добу нема. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі – до семи батальйонів – продовжують посилювати кордон у Гомельській і Брестській областях. Зберігається загроза ракетних і авіаударів з території Білорусі по України.

В акваторіях Чорного і Азовського морів кораблі Чорноморського флоту ворога продовжують ізолювати район ведення бойових дій, ведуть розвідку та надають вогневу підтримку.

Популярні новини зараз

У столиці України пройшов благодійний забіг «Spartan Race Ukraine» на підтримку ГУР

Паркова памʼятка "Межигір’я" розпочинає свою роботу в травні у новому форматі

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Американський благодійник викупив ЖК у Софіївській Борщагівці та вже надав квартири для переселенців

Показати ще

“В акваторії Чорного моря станом на зараз перебуває вже сім носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”. Їх сумарний залп може становити до 50 ракет”, – додав Мотузяник.