Спецпредставник голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі (ТКГ) по Донбасу посол Хайді Грау була змушена призупинити засідання Тристоронньої контактної групи через порушення Росією режиму конфіденційності, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на сайт Інтерфакс-Україна.

Делегація України в ТКГ підтримала позицію Гайді Грау щодо призупенення засідання.

“Як з’ясувалося під час засідання, російська сторона вела несанкціонований аудіо- і відеозапис роботи ТКГ, про що заявила під час засідання. Голова російської делегації, зокрема, заявив також про свій намір в односторонньому порядку публікувати аудіо- і відеозаписи переговорів”, – відзначила Грау.

Крім того, посол відзначила, що “дискусії в політичній робочій групі перешкоджали консультаціям з питань порядку денного, зокрема особливостям порядку самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей України (ОРДЛО), амністії та модальностям місцевих виборів в ОРДЛО”.

Хайді Грау запропонувала взяти паузу в роботі ТКГ і провести позачергове засідання, щоб домовитися про кодекс поведінки та інформаційної політики, єдиний для всіх учасників ТКГ.

Українська сторона наголосила, що ніхто не має права порушувати принципи діяльності ТКГ, одноосібно вчиняючи дії, які суперечать досягнутим домовленостям і міжнародній практиці переговорів, зокрема конфіденційних.

Нагадаємо, Офіс Президента неприємно вражений: Вітольда Фокіна вивели зі складу делегації України в ТКГ

Читайте також:

Украинские власти пошли на целенаправленный срыв перемирия на Донбассе, – блогер

Хай Слуги народу їдуть поїздом, автобусом під обстріли на Донбас, щоб зрозуміти людей